Hem > Resa till Iran, Skidresa > Uppdatering från Dizin

Uppdatering från Dizin

Middag på hotel DizinNu ligger jag i hotellsängen på Hotel Dizin efter att ha duschat och ätit en mycket god middag i hotellets restaurang. Har haft en underbar skiddag i solen här i Dizin. Vi åkte upp från Tehran idag så vi hann inte åka hela dagen.
I morgon ska vi åka skidor hela dagen och sedan åka och titta runt i Tehran. Det trådlösa internet på hotellet kostar 10000 touman som är lite drygt 60 kr.
Jag blev positivt överraskad över Dizin trots att jag sett ganska många bilder och filmer här i från, men det är en annan sak att åka i backarna själv. Jag tycker backarna är mycket bra. Bättre än de flesta ställen jag åkt i Sverige. Det finns tre gondolbanor och från toppen ner till dalen är det lång väg att åka skidor till skillnad från de flesta svenska backar som är för korta. Backarna är inte för platta vilket jag var lite orolig innan utan de är varierade mellan brantare och flackare partier.

Hotellet (dubbelrum) kostar 100000 touman som är ca 630 kr. För att vara Iran så är detta dyrt.De säger att Dizin är dubbelt så dyrt som Tehran.

Jag blev ganska andfådd av åkningen dels för att jag inte åkt skidor på några år och så tror jag att den höga höjden spelar in, för det ligger på ca 3500 möh. Jag blev till och med andfådd av att gå upp för trappen två våningar till vårat hotellrum, kändes märkligt för det brukar jag inte bli av sådan liten ansträngning.

Kabinbanan i Dizin

Utsikt i Dizin

Utsikt i Dizin


Author: Categories: Resa till Iran, Skidresa Taggar:
  1. februari 16th, 2011 i 11:40 | #1

    Hej Vännen
    Hoppas du tar med dig en massa filmer.
    ser fram emot när du är tillbaka och jag får se mitt hemland igen.


9 − åtta =