Hem > Bilder från Iran, Filmer, Iransk kultur > TV reklam i Iran

TV reklam i Iran

Här har jag filmat av tv med min Panasonic TZ-7, det är därför ljudet är dåligt, men bilden beror på dålig mottagning på tv apparaten då jag bara hade en bordsantenn som det lätt blev störningar på.
Detta är nästan hela reklamblocket innan match i fotbolls VM i Sydafrika 2010. Det var mycket långa reklamblock innan matcherna. De flesta reklamklippen försöker knyta an till fotboll på något sätt. Allt från schampo till banker och pasta försöker få in fotboll på något sätt. Att lägga märke till är att det är enormt mycket reklam för olika banker i reklamfilmer på iransk tv. Stilen på reklamfilmerna är rätt annorlunda från svensk reklam, men liknar mer fransk reklamfilm i stilen.

Ett klipp ur en del av SVTs Kobras utmärkta program om Iran som handlar om reklamfilm i Iran och hur reklamfilmarna har svårigheter att göra reklamfilm om schampo utan att visa kvinnohår. Jag rekommenderar att kolla på hela Kobras special om Iran. Det handlar även om konstnärer, fotografer, författare och musiker i Iran bland annat.× fyra = 4