Hem > Bilder från Iran > Sport och friluftsliv i Iran

Sport och friluftsliv i Iran

Här är ett bildspel som jag gjort med bilder jag hittat på nätet på folk som sportar i Iran. Populäraste sporten i Iran är fotboll, men man är även framstående inom brottning där man har tagit många medaljer. Utegym som syns på bilderna är mycket vanliga i Iran. Joggning är inte så populärt för man ser inte så många joggare. Skidåkning och snowboardåkning är ganska populärt. Det finns en del videos på YouTube från skidorter i Iran. Denna mini dokumentär Skiing in Iran av Jasin Nazim från USA är mycket populär med ca 300 000 visningar. I mindre städer är det dåligt med idrottsanläggningar även om det går att hitta det mesta i Teheran inklusive golfbana och skidbackar norr om stan. I Lahijan frågade jag efter en bowlinghall men det fanns inte och någon tennisplan kände man inte till att det fanns. På bilderna finns flera kvinnor som cyklar vilket var ovanligt förr, men i mindre städer eller byar är det fortfarande ovanligt och lite konstigt med en kvinna som cyklar även om det är tillåtet. Det finns några bilder på kvinnliga rallyförare vilket inte är konstigt eftersom det är vanligt med kvinnliga bilförare vilket en del som inte känner till Iran vet om. (Till skillnad från Saudi Arabien där det är förbjudet för kvinnor att köra bil).


Author: Categories: Bilder från Iran Taggar: ,
 1. maj 23rd, 2010 i 19:56 | #1

  Hej! Jag har kollat igenom din blogg och du gör mig så jävla glad. Att en svensk äntligen förstår vilket vackert land Iran egentligen är. Att vårat land inte alls är bombat och att vi inte är några terrorister, utan att vårat land är minst lika värt att besöka som USA osv.

  Du lyfter fram den rätta bilden av Iran, det är väldigt bra gjort av dig. Jag vet inte alls vem du är eller vart du bor eller någonting, men du gör mig väldigt glad. Jag har försökt visa alla i min närhet, men ändå ska alla förknippa Iran med Irak. Bra jobbat och vilken fantastisk blogg du har! Ha det så bra!

 2. maj 29th, 2010 i 16:49 | #2

  Roligt att se en annan bild av Iran än man är van vid! Även om jag till viss del förknippade Iran med just skidåkning

  • Peter
   juni 1st, 2010 i 18:39 | #3

   Tack för kommentarerna!
   då har jag lyckats med bloggens syfte.

 1. Inga trackbacks än.


× 3 = tolv