Hem > Bilder från Iran, Lahijan > Mataffär i Lahijan

Mataffär i Lahijan

Här handlar vi i en lite större mataffär i Lahijan. Här har de till och med små kundvagnar som det knappt går att komma fram med i affären för att det är för trångt. En stor skillnad mot att handla i Sverige är att alla som köper en eller fåtal saker de ska betala går före utan att fråga.  Iranier har inte tålamod att stå i kö, vilket gäller även i trafiken eller var som helst annars, förutom på banken där de ofta har nummerlapp.  Jag tycker det är förvånande att iranier som är så artiga (med sin tarof) inte har problem att gå före utan att fråga om lov. Det ses väl inte som oartigt  att tränga sig före eller?


 1. Rafsanjanne
  augusti 15th, 2011 i 13:16 | #1

  Öl med hallonsmak har jag inte provat,
  men den med citronsmak gillar jag.
  Egentligen är det mer svagdricka än öl.

  De har ett konstigt kösystem i Iran.
  Man har betalat och väntar på sin växel
  så kommer det någon emellan innan man
  får sin växel.

  I Rasht har jag varit i en affär med små
  kundvagnar. Där har de normala köer. Man
  kan få kundkort så det blir lite billigare.

  • Peter
   augusti 17th, 2011 i 23:41 | #2

   Här fick du lite bilder från en affär som du hade önskemål om. Jag har några fler bilder från affärer som kommer senare.
   Iranska ölen Delster med citronsmak tycker jag också är god även om det är lite mer läsk med antydan till ölsmak. Synd att det inte finns lättöl i Iran som är mycket godare fast nästan ingen alkohol. Fördelen att man inte dricker öl i Iran är att det är bra för att minska öl magen. Jag brukar gå ner nåt eller några kilo varje gång jag är i Iran för att jag inte dricker öl, äter nyttigare mat och är ute i värmen och arbetar.
   Min fru blir ibland arg när de går före oss när vi ska betala. En gång sa hon till en man som skulle gå före, ser du oss inte att vi står här? så han bad om ursäkt och ställde sig efter oss och väntade. Min fru har vant sig vid Sveriges regler så det blir kulturkrock även för henne när vi är i Iran.


− tre = 4