Hem > Bilder från Iran, persisk mat > Iranska kakor, bakelser och tårtor

Iranska kakor, bakelser och tårtor

Här är några bilder på smaskiga kakor, bakelser och tårtor i Iran. Muuuuuums!!! Riktigt smaskiga sötsaker (chirini) finns det i Iran som ni ser. En del kakor har fyllning med dadlar och kakor med pistage gillar jag. Min favorit är Fuman kakorna, som smakar lite som kanelbulle, så jag saknar inte kanelbullar till kaffet när jag är i Iran. Jag har börjat lära mig tycka om te, men kaffe klarar jag mig inte utan, så det tar jag med från Sverige.


 1. sep
  december 23rd, 2010 i 19:00 | #1

  mummmma! man blir riktigt sugen ;)

 2. december 28th, 2010 i 15:32 | #2

  Åh, det påminner om stället jag var inne på! Det fanns verkligen mycket mumsigt. Både en fröjd för ögat, näsan och munnen! Kakorna i mitten på bild nummer 3… Är det kakor med kokos och pistage? Det är lite svårt för mig att avgöra genom en bild bara :) Jag har såna hemma nämligen, de är underbara!

  • Peter
   december 29th, 2010 i 13:15 | #3

   @MaryCaroline,
   jag vet inte om det är sådanda kakor med kokos och pistage för det var inte jag som tog bilderna utan en annan i familjen som tog bilderna i november och jag var inte med till Iran då. Håll utkik på bloggen i mitten av februari när jag åker till Iran så kommer mer färska bilder. Jag har planerat att åka skidor några dagar i Dizin då så jag kommer kunna ta många fina bilder och filmer. (Just nu har de 20 grader i Lahijan, var samma förra december med drygt 20 grader vilket är ovanligt varmt för norra Iran på vintern. Hoppas att det är lika varmt och skönt i februari när jag åker dit. Är redan trött på kylan i Sverige.)

 3. Jihad Jan
  december 28th, 2010 i 22:19 | #4

  Jag var på ett liknande ställe i Teheran för 15 år sedan.
  Priset bestämdes efter vikt, bara att fylla en kartong.
  Kostade nästan ingenting på den tiden.
  Jag flög mellan Isfahan och Teheran. Pursern såg att jag
  var utlänning, så han sprang och hämtade en tidning på
  engelska åt mig. Flyget kostade mindre än en femtiolapp.
  Att klippa sig i Teheran kostade 9 kr. I Isfahan kostade
  klippningen 7 kr. Nattbussen mellan Rasht och Isfahan
  gick på en tia, billigt men inte bra.
  Från min första resa i Iran för 15 år sedan.


nio + 9 =