Hem > Bilder från Iran > Fler vackra bilder från Esfahan

Fler vackra bilder från Esfahan

Här kommer några fler bilder som mina föräldrar tog när de var i Esfahan i september. Esfahan är det största turistmålet i Iran tillsammans med Shiraz. Synd att det mest är iranska turister som får uppleva Esfahan. Mina föräldrar var nästan ensamma som västerländska turister. De träffade bara på ett par från Frankrike i Esfahan. Annars är september trevligare att åka till Esfahan än under sommarsemestern när det är lite väl varmt. I september när de var där var det runt 30 grader varmt. De tyckte det var mycket mysigt att gå och promenera längs med floden som ses på första bilden.

Abbasi Hotel, 5 stjärnigt lyxhotell

Vacker park i Esfahan

Länkar:

Abbasi hotel


 1. Jihad Jan
  oktober 20th, 2010 i 21:05 | #1

  En resa till Isfahan rekommenderas. En av världens vackraste städer.
  Mina iranska vänner säger att morernas soldater i Spanien kom från Isfahan.
  Gammal stavning Espahan och Espana.

 2. oktober 21st, 2010 i 15:22 | #2

  Jag funderade faktiskt på det där med värmen. För i somras sa min pojkvän att det var väldigt varmt, uppemot 38 grader! Men när jag var där i september kände jag det inte alls. Inte så konstigt då. Tur att man inte åkte tidigare :)

  Otroligt vackert! :)

  • Peter
   oktober 23rd, 2010 i 11:12 | #3

   Ja i somras var det väldigt varmt i Iran. En period var det över 40 grader i upp mot 50 grader i Tehran hörde jag talas om, så myndigheter och banker m.m. stängde pga. värmen. I norra Iran vid Lahijan där vi vara brukar det sällan bli över 35 grader, men det är desto jobbigare med den fuktiga luften eftersom det ligger mellan Kaspiska havet och Alborz bergskedjan. Därför var jag mest inomhus i luftkonditionerade rum på dagarna för även om jag satt i skuggan och metade i bäcken blev jag alldeles svettig och klibbig. Det är inte så bra att åka på sommaren till Iran, men eftersom barnen har sommarlov på sommaren så har vi inte så mycket val. I södra Iran kan de ha ca 60 grader på sommaren så jag ska inte klaga, för klimatet i norra Iran är ändå rätt behagligt, om än fuktigt på sommaren.

 1. Inga trackbacks än.


sju − = 5