Hem > Bilder från Iran > Bilder från tunnelbanan i Tehran

Bilder från tunnelbanan i Tehran

Här är några bilder från tunnelbanan i Tehran som mina föräldrar tagit.

Nedgång till tunnelbanan i Tehran

Tunnelbanan, Subway, Metro Tehran

Tunnelbanan i Tehran, Tehran subway, metro Tehran

Women only Tehran subway, tunnelbana

Fin konst på väggarna i tunnelbanan i Tehran

Konst på väggarna i tunnelbanan i Teheran


 1. Jihad Jan
  oktober 27th, 2010 i 22:22 | #1

  Jag var i Teheran för ett år sen innan jag åkte vidare till Rasht.
  Vi var i centrum och skulle tillbaka, min kompis undrade om vi skulle
  ta en taxi. Men jag pekade mot tunnelbanan. Måste ju provas. Vi åkte
  några stationer, sen fick vi åka buss och till sist gå en bit.
  Allt för att åka med tunnelbanan.

 2. oktober 28th, 2010 i 21:09 | #2

  ”Woman only”? Jahaja, där ser man. Man tar alltså reglerna så långt som till kollektivtrafiken. Hur är det med bussar och taxi? Fungerar det likadant? Jag själv är ju tjej och jag vet att det finns bussar med kvinnliga taxichaufförer. Måste jag åka med en sådan buss då med enbart kvinnor? Har tyvärr inte sett kollektivtrafiken i Iran.

  • Peter
   oktober 28th, 2010 i 21:33 | #3

   I bussarna i alla fall i städerna så sitter kvinnor bak och männen sitter fram i bussen och det går inte att gå emellan för det är räcke i vägen och kvinnorna måste gå på där bak. Jag tror inte det är uppdelning i långfärdsbussar med avdelning med ett räcke och gifta par och familjemedlemmar kan sitta bredvid varandra man och kvinna.
   Jag tycker att det kan finnas fördelar för kvinnor med det systemet i bussar och tunnelbanan att känna sig tryggare och slippa män tätt inpå.
   Mina föräldrar åkte långfärdsbuss från Tehran till Lahijan och tyckte det var mycket bekväm och bra buss (var ju en svensk Scania buss) och sedan är det rätt billigt att åka buss i Iran. Ska lägga upp bilder från deras bussresa också och mer bilder från Tehran.
   Det finns kvinnotaxi i Tehran, med kvinnlig chaufför som enbart kvinnor får åka med, men kvinnor får åka även med män som chaufför men det anses inte bra att en ensam kvinna åker med en manlig taxichaufför särskilt sent på kvällen. Då kan man ta en kvinnotaxi. Jag har inte sett kvinnotaxi utanför Tehran och de är inte lika vanliga som taxi med manlig chaufför.

 3. zulqarnain
  november 1st, 2010 i 13:45 | #4

  Peter
  det finns kvinno taxi över hela iran, i esfahan är alla gröna taxi kvinno taxi.
  svar på din fråga ja du har rätt, i långfärd bussar finns det ingen separation men om en kvinna köper en biljett och hon begär att ingen annan än en kvinna får sitta bredvid henne då måste bolaget antingen fixa så att en kvinna sitter bredvid henne eller så får den stolen på köpet.
  Ja de nya bussarna är riktig bra vet inte om du åkte med royal vip bussarna, har aldrig sett liknande bussar, varje stol är som en säng nästan :)
  men de är dyrare än andra biljetter

  • Peter
   november 1st, 2010 i 14:21 | #5

   @zulqarnain
   Tack för informationen!
   Det var mina föräldrar som åkte buss. Själv har jag bara åkt taxi från flygplatsen till Lahijan för det går inga bussar från flygplatsen utan inne från Tehran.
   Mina föräldrar tyckte det var bekvämare att åka buss med luftfjädring och AC än att åka taxi och de tyckte att det var bättre att sitta högre upp och få bättre utsikt. Dessutom är det billigare än taxi och säkert säkrare.

 4. zulqarnain
  november 2nd, 2010 i 09:52 | #6

  @peter
  det var så lite :)
  Jaaaaa bussar är mycket säkrare, texi bilarna kör för fort eftersom de vill inte missa en framtida kund men det är trevligt för man kan prata med de :)
  jag vet inte hur det är med Lahijan men som du nämnde det går inga bussar i själva flygplatsen men du kan ju alltid ta en taxi till den första polis stoppen som är brevid flyplatsen och där brukar många bussar åka förbi. jag tar alltid en taxi där och behöver inte vänta så länge för det dräller in bussar som ska åka till esfahan

 1. Inga trackbacks än.


4 × = tjugo fyra