Hem > Bilder från Iran, Teheran > Bilder från Darband, Teheran

Bilder från Darband, Teheran

Efter vi varit i parken Saad Abad där Shahen hade sina palats, åkte vi vidare till Darband som ligger i närheten för att äta. Darband börjar vid foten av Alborzbergen och slingrar sig upp med massor av restauranger uppför berget som man går på en smal stig uppåt berget.


 1. Nanders
  maj 23rd, 2011 i 17:18 | #1

  hej..
  jag har en liten fråga.jag ska resa till iran med min iranska flickvän måste jag vara gift med henne enligt islamiska regler eller? är ni gifta på det sättet ? måste man ha nåt papper på detta?
  tacksam om du svarar

  • Peter
   maj 25th, 2011 i 16:05 | #2

   Hej Nanders!
   Du behöver inte vara orolig även om jag förstår dig. Jag var själv orolig när jag åkte första gången tillsammans med min fru till Iran, men det var ingen som frågade om jag och min fru var gifta över huvud taget. Det kan dock vara skillnader mellan olika delar av Iran för det är ett stort land. Jag har bara varit i norra Iran så jag kan bara svara för den delen av landet och där är det absolut inga problem. I södra delarna av Iran är man lite mer traditionell och lite mer gammaldags enligt vad jag hört. Många säger att man inte får dela rum på hotell i Iran om man inte kan visa att man är gifta. Jag har bara bott en gång på hotell i Iran och då frågade de inte efter vigselbevis eller om vi är gifta. Jag har läst flera som rest runt i Iran, ogifta par där man inte frågat på hotell om de är gifta. Sedan så blir man särbehandlad positivt som utlänning så deras regler tillämpas inte lika noga för utlänningar pga att de vill visa gästfrihet. Detta gäller även klädregler för utlänningar som man har mer överseende med om en utlänning gör lite fel.
   MaryCaroline som har skrivit kommentarer på min blogg har varit till Iran med sin pojkvän utan något problem till nordvästra kurdiska delarna av Iran. Tidigare har det kanske varit annorlunda, men i dagsläget så ska det inte vara några problem. Slappna av och njut. Du kommer få en stor upplevelse särskilt som du inte reser som vanlig turist.

   Bra att du frågar för som svensk i allmänhet så är det svårt att få uppdaterad information om hur det är i Iran. Jag hjälper hjärna till att räta ut frågetecken om hur det är att åka till Iran.

 2. nanders
  maj 29th, 2011 i 18:08 | #3

  och tack för din svar.jag ska absolut fråga dig eftersom jag vet inte så mycket om Iran och min tjej har inte varit där på 12 år. Hon var väldig ung när familjen kom hit så hon är också mycket nervös men vi vill mycket gärna åka dit.

 3. juni 3rd, 2011 i 14:46 | #4

  Hej Nanders
  Som Peter förklarar så kan du känna dig lugn!
  Dem enda gångerna ni behöver visa papper på att ni är gifta är om ni skata in på hotell! Annars ska ingen fråga er vilken sorts förhållande ni har till varandra och ingen kommer att ens fråga er.
  Som Peter säger turister blir särbehandlade, jag själv har sett tyska kvinnliga turister gå med byxor och T-Shirt i Esfahan.


− 2 = ett