Hem > Uncategorized > Äntligen tillbaka efter översvämningen av mitt webbhotell

Äntligen tillbaka efter översvämningen av mitt webbhotell

Nu har min blogg äntligen kommit tillbaka efter översvämningen hos mitt webbhotell Surftown i Köpenhamn. Ända från lördags kväll har bloggen legat nere när det blev ett kraftigt åskoväder i Köpenhamn så källaren där Surftown har sina servrar blev vattenfylld så de fick flytta alla servrar till en torrare plats där det finns strömförsörjning.

Jag ska om jag hinner lägga upp de sista bilderna från resan till Iran i februari, men om en vecka åker vi till Iran igen på semester till vår sommarstuga i norra Iran utanför Lahijan. Då kommer lite färskare inlägg och bilder från Iran. Är det något särskilt ni vill att jag ska ta reda på eller skriva om när jag är i Iran? Jag kommer inte kunna lägga upp så mycket bilder på bloggen eftersom jag använder telefonmodem hemma i sommarstugan för att koppla upp mig mot internet. Brukar inte orka åka in till stan för att gå till internetcafé (coffenet).

Author: Categories: Uncategorized Taggar:
 1. Rafsanjanne
  juli 5th, 2011 i 18:06 | #1

  En av mina vänner i Rasht är tokig i bröd. Så nya bagerier skulle provas.
  Mina vänner pratade på persiska, och så åkte vi till dagens bageri. Jag
  tyckte att alla smakade likadant!
  Bilder från affärer och marknader är roligast, inte bara bagerier.
  Bilar och motorcyklar går också bra.
  Man såg i din senaste video hur mörkt det blir på kvällen. Det är inte
  alls som här med gatubelysning och liknande.

  • Peter
   juli 5th, 2011 i 23:55 | #2

   @Rafsanjanne
   Affärer tycker jag inte är så kul att ta kort på men jag kan ta lite mer kort på affärer åt dig. Marknader och bazarer tycker jag är roligare att ta kort på. Lite mer folkliv. Affärerna är så små och lite svårt att ta kort i och en del affärsägare blir arga om man tar kort. Har hänt två gånger att de kommit ut ur affärer och varit arga för att jag tagit kort på deras skyltfönster. Olika iranska bilmodeller har jag länge tänkt att ta kort på och lägga upp men det har inte blivit av så det ska jag lägga lite tid på att ta kort på, och även motorcyklar.
   Har lite funderingar att skriva mer om olika iranska maträtter och matlagning. Det är många som söker efter iransk (persisk) mat och recept på iranska (persiska) maträtter som kommer till min blogg.

   Håller med att det är lite sämre med gatubelysning, men mer dekorationsbelysning typ julmarknad, fast med färgade lampor som är populärt. Rätt mysigt med färgade lampor istället för den vita kalla julbelysningen vi har i Sverige i december.


7 × = tjugo åtta