Arkiv

Arkiv för oktober, 2013

Paddla kanot i Iran?

oktober 8th, 2013

Jag fick en fråga från en besökare om jag vet något om att paddla kanot i Iran. Jag kan inte ge säkra svar men kanske kan någon av er andra besökare bidra med information om det är möjligt och vad man ska tänka på och om det behövs tillstånd.

Jag tror det vore klokt av Sven-Erik att kontakta (dvs. åka till) Irans ambassad och prata med dom. Jag tror att det lätt kan uppstå missförstånd om man paddlar i kanot vilka avsikter man har så jag avråder från att åka och göra det på ren chansning. Det var en grupp med Amerikanska turister 2009 som höll på med bergsvandring på gränsen mellan Iran och Irak som blev gripna  pg.a. misstanke om spioneri och satt ett par år i fängelse. Paddla i persiska viken låter inte som en så bra idé för där finns säkert en del militäranläggningar. Skulle misstänka att det är säkrare och bättre att paddla i Kaspiska havet och i floder som går ut i Kaspiska havet. Kan du inte persiska eller har en tolk blir det nog besvärligt att göra nåt så ovanligt som det du tänker göra. Har du inga kontakter i Iran skulle jag säga att det blir krångligt för dig.

En länk från 2006 där några paddlade i Iran:

http://www.canoekayak.com/canoe/iran/

http://www.canoekayak.com/canoe/bristow/

Iranska kanot, rodd och segelförbundet

http://www.canoeicf.com/icf/AboutICF/Structure-of-the-ICF/National-Federations/Asia/IRI.html

Lite paddling i Iran:

http://www.mirutadelaseda.com/1955/the-banks-of-the-armand-river/

En som inte fick tillstånd att paddla i Iran:

http://paddling.nu/2013/08/14/storslaget-paddlingsaventyr/

 

”Hejsan,
Jag kom in på din hemsida när jag sökte på ”paddla iran”. Har du några tips/erfarenheter? Det är mycket svårt att hitta någon information om detta tyvärr. Jag tänkte ta med egen uppblåsbar båt (www.alpackaraft.com), och skulle helst vilja paddla floder, men även längs stränder vid öppet vatten går bra. Vet du om man måste söka några speciella tillstånd? Jag har varit i Iran tidigare, men bara guidad resa.
Tack på förhand!
/mvh Sven-Erik”

Author: Categories: Resa till Iran Taggar: