Arkiv

Arkiv för december, 2011

Är i Iran och pumpar puder i Dizin

december 27th, 2011

Nu är jag tillbaka i Iran på ännu en resa. Just nu ligger jag i hotellsängen på Hotell Gajereh och tar igen mig efter en hård dag i skidbacken. Idag snöade det hela dagen så det var inte så bra sikt. Däremot blev det fin lössnöåkning med pudersnö över hela backen. Är rätt mör i benen efter fem timmars lössnöåkning. Dessutom ligger Dizin på hög höjd, över 3000 meter, så man blir andfådd av den tunna luften bara att gå upp för trappan på hotellet innan man vant sig. Dizin ligger på högre höjd än man brukar använda för höghöjdsträning.

Som i somras så använder jag min mobiltelefon kopplad till datorn för att koppla upp mig mot internet med långsam datatrafik med GPRS. Jag betalade 10000 tom an, ca 50 kr så har jag en månad med 2 GB datatrafik.

Här är en bild på hotellet jag tog på frukost.

Här är frukostkompisar som bjöd mig till sitt bord. Mannen i mitten har tävlat för Iran i OS i Sydney och i Aten i Judo.

Sedan körde de mig till backen i hans fina bil, men han kunde inte hålla sig och åka och sladda på de hala vägarna.

Här är bilder som jag tog på hotellet när jag kom hem från skidbacken. Hotellet ska ha en buss som kör från backen, men den såg jag inte så jag frågade några och fick åka med en buss som de som jobbar i backen och som bor nere i byn åker med.

Utsikten från mitt hotellfönster.

Fler bilder från berget vid Lahijan

december 13th, 2011

Här är de sista bilderna från berget ovanför Lahijan när vi var och åkte linbanan. En riktig turistfälla. Kul att hitta en sån i Iran också för man känner sig rätt ensam som turist. Dock är det bara iranska turister jag sett i Lahijan. Har inte sett många andra utlänningar eller utländska turister när jag varit i Iran. Men så har jag inte varit på turistorter som Esfahan, Shiraz, Kish eller liknande. Har varit i Dizin men där såg jag bara en familj från Tyskland på hotellet och träffade på en iranier som bodde i Sverige i kabinliften.