Arkiv

Arkiv för maj, 2011

Bilder från Lahijan i norra Iran

maj 31st, 2011

Efter skidåkning i Dizin och kort titt på Teheran åkte jag och kompisen som bor i Lahijan taxi upp till Lahijan där min fru väntade i vårat hus.

Här är några bilder från en utflykt jag gjorde med min frus syster hennes man och deras två vänner.

Hotell i Lahijan nära poolen (dammen)

"Poolen" i Lahijan

Bilder från shopping i Teheran

maj 27th, 2011

Efter vi ätit i Darband åkte vi till ett shopping center och kollade. Här är några bilder från Tandis köpcentrum i centrala Teheran. Det var ganska trångt och inte så jättestort, men många våningar. Mest klädaffärer med förvånande låg kvalitet på kläderna och mest piratkopierade märkesskor och märkesvaror. Mina Iranska kompisar sa att det var ett dyrt köpcentrum, trots detta tyckte jag kvalité på kläder jag såg var riktigt låg. Det fanns dock en äkta United Colors of Benetton affär med originalkläder med bra kvalitet. I en kommentar till ett klipp på YouTube från Tandis stod det att de enda äkta affärerna i Tandis är Mont Blanc, Giordano, United Colors of Benetton och the cologne

Shopping är väl inte direkt någon höjdare i Iran, särskilt inte om du ska köpa kläder av bra kvalitet, för det är svårt att hitta. Är du dock ute efter billiga piratkopierade kläder, (med tveksam kvalitet) så kommer du gilla att shoppa i Iran. Tyvärr så är piratkopierade kläder inte alltid så billigt för de försöker ofta lura kunderna genom att sätta ett högt pris och säga att det är äkta. Jag såg en affär i köpcentret som sålde dåligt kopierade Nike skor dyrt. Iranska kompisen trodde att det var original eftersom de var så dyra, men han känner inte till hur original kvalitet hos Nike skor ser ut eftersom han bor i Iran och det är nog inte så vanligt med originalet.

Parkeringsgaraget under Tandis köpcentrum

Catepillar skor, såg dock rätt piratkopierade ut

Samsung är mycket populärt märke i Iran.

Inte så snyggt med skrynkliga kläder på galgar i skyltfönstren. Det finns inte så mycket skyltdockor, för jag tror att det inte är så ok att visa upp kvinnliga former och skylta med, eftersom levande kvinnor ska dölja sina former, även om det finns många inte bryr sig så mycket och har tajta kläder.

Lego är populärt även i Iran. Såg ut som original. Finns även många kopior.

Inredningsaffär med designer möbler

På väg ut från Tandis shopping center

Länkar:

Wikimapia Tandis

Shopping i Teheran